Darts Mad interview with Jermaine Wattimena

Vandaag zijn wij als Darts Mad in gesprek met Jermaine Wattimena. Gelderlander Wattimena zit net als alle sterren van de PDC thuis, goed moment dus voor een gesprek met de huidige nummer 24 van de wereld.

Darts Mad in gesprek met Jermaine Wattimena

Jermaine, bedankt dat je de tijd wilde nemen voor een gesprek met Darts Mad. Dat alles momenteel stil ligt is voor iedereen erg vervelend, dus allereerst de vraag hoe jij deze dagen aan het doorbrengen bent, kom je wel aan trainen toe?

Ik heb de eerste 12 a 13 dagen even afstand genomen van de darts, daarna wel de nodige uren getraind, verder overleef ik de dagen door series/films te kijken, en met de familie gezelschapspellen.

Veel spelers gebruiken momenteel verschillende apps om tegen een computer op niveau te spelen of zelfs tegen elkaar te spelen, is dit iets waar jij ook gebruik van maakt?

Ook ik heb die apps wel gebruikt (2dagen) na 2 uur trainen is het toch wel fijn om tegen iemand te gooien.

Je valt onder het management van Mac Elkin samen met veel internationale spelers. Waarom heb jij toen voor Mac gekozen en niet voor een ander team?

Sinds maart 2015 zit ik bij Mac Elkin (The Sportsmanagment Company LTD) Hij was eigenlijk de eerste die persoonlijk na mij toekwam om te vragen of ik een sponsor had.

Je zit al een tijdje bij Team Bulls, een Duitse darts fabrikant met een lange geschiedenis, welke voordelen zijn er voor jou om met Bulls pijlen, shirts enz. te spelen?

Destijds kwam Jerry Hendriks na mij toe bij een eurotour kwalificatie ”hij zei tegen mij, de eigenaar van Bulls Germany is hier en misschien wel interessant om hem met jou in contact te brengen” Na een goed gesprek met Herman Stiens heb ik getekend bij bulls.

De voordeel is dat ze mij destijds een interessant (2015)contract hebben aangeboden met de mogelijk heden om mij verder te helpen in het circuit en sinds kort heb ik een ander contract aangeboden gekregen die nog interessanter is (2020) en het contact tussen mij en Bulls is goed.

Je vertelde dat er, helaas, door de Covid-19 crisis, een sponsor heeft moeten afhaken. Wij zijn zelf sponsor van meerdere spelers en snappen dat het lastig kan zijn voor bedrijven om in deze tijden door te kunnen gaan. Verkoop jezelf in twee zinnen aan potentiële nieuwe sponsors voor als het seizoen weer begint:

Helaas heeft inderdaad 1 van mijn sponsors terug moeten trekken. Mark Benn van FX Security. Ik bedank Mark zeer voor de goede samenwerking en ik wens hem al het beste in deze moeilijke tijd, we hebben een leuke tijd gehad.

Mijzelf verkopen aan nieuwe sponsor? Eigenlijk laat ik het meer op me afkomen momenteel ik vindt het belangrijk dat mensen zich in deze tijd gezond blijven en hopelijk komen we samen door deze corona crisis heen.

Door een tourcard te winnen bij Q-School in 2015 maakte je de overstap van de BDO naar de PDC, denk je dat je lang door had kunnen gaan bij de BDO of was de PDC altijd jouw doel?

PDC was wel mijn keuze, ik kan me herinneren dat ik op de Lakeside Kwalificatie (2014) mijn laatste wedstrijd verloor van de Belg Cedric Waegemans die een uitstekende wedstrijd gooide.

3 weken later werd er in D’N beer in Rosmalen het PDC WK Kwalificatie gegooid, zonder twijfel heb ik me hiervoor ingeschreven en deze dag speelde ik de hele dag goed met overwinningen destijds tegen Dimitri van den Bergh, Jerry Hendriks, Davyd venken en finale tegen Kenny Neyens.

Na het WK heb ik goed nagedacht of het misschien niet te vroeg is om al Q-school te gaan gooien maar uiteindelijk toch ingeschreven en alles pakte goed uit sindsdien heb ik mijn tourcard(2015) Ben blij dat ik toen naar de q-school ben gegaan.

In Oktober vorig jaar bereikte je voor het eerst een kwart finale van een major (World Grand Prix in Dublin), hoeveel zelfvertrouwen heb jij daarvan gekregen als darter?

Ja fantastisch toernooi was dat inderdaad, ja natuurlijk je een boost daarna, het vertrouwen groeit alleen maar. Waren 2 goede overwinning op Adrian Lewis en Peter Wright en helaas kwartfinale in een goede wedstrijd ten onder tegen Glen Durrant (Jermaine verloor nipt met 3-2 in sets, red.).

Zodra het seizoen weer begint wat verwacht je ervan?

Ik ga de komende periode gewoon wat trainen en hopelijk zodra het seizoen weer begint dat ik weer in vorm ben. Mijn doelstelling is zeker om een pro tour toernooi te winnen na een aantal verliezende finales.

Ik verwacht van mezelf gewoon mijn eigen ding te gaan doen zoals ik de afgelopen jaren, want tot heden mag ik zeker niet klagen wat ik tot nu toe bereikt heb.

Favoriete tegenstander?

Ik heb niet zo mijn favoriete tegenstanders, moet van iedereen kunnen winnen om een toernooi te winnen.

Speler tegen wie je niet graag speelt en waarom?

Krzysztof Ratajski, Hij gooit gewoon altijd goed en is toch wel een beetje een angstgegner geworden.

Leukste toernooi en waarom?

Alle toernooien waar ik bij ben speel ik graag, qua locatie is World Matchplay in Blackpool wel mijn favoriet, maar qua toernooi toch het WK omdat het toch bijzonder is om in het Alexandra Palace mee te doen.

Hartstikke bedankt dat je de tijd wilde nemen om ons te woord te staan, Jermaine. Wij wensen jou sterkte tijdens deze periode zonder toernooien en heel veel succes zodra het weer begint!

Dank je, en tegen alle fans wil ik graag zeggen “Samen kunnen we de strijd aan tegen het corona virus, heel veel gezondheid toegewenst en take care iedereen”

Gesprek is tevens in het Engels te lezen